De woordenlijst van de cursus: zo maak je definities aan

Maak in 3 stappen een woordenlijst van de cursus met uitleg van de termen.


1. Gebruik van de woordenlijst instellen

De woordenlijst bevat verklaringen van alle termen en wordt bijgehouden door de academy manager of de auteur(s).

Via de cursusinstellingen kom je bij het menu-item Opties. Hier kun je verschillende elementen van het cursusmenu activeren. Vink het vakje naast Woordenlijst aan.

Door een vinkje te zetten activeer je de woordenlijst van de cursus.


2. Een nieuwe definitie invoeren

Verklaringen van termen worden één voor één in de woordenlijst opgenomen. Om een nieuwe definitie in te voeren, selecteer je de eerder al geactiveerde woordenlijst in het cursusmenu. Met één klik op de knop “+ term toevoegen” open je het contextmenu. Voer nu de te verklaren term met de bijbehorende definitie in en sla het nieuwe item op.

3. Resultaat: uitleg van de termen in de cursus

Termen die je hebt aangemaakt in de woordenlijst zoals beschreven in de vorige stappen, worden voortaan in de cursus in blauwe letters weergegeven en kunnen worden aangeklikt. Zo krijgen de deelnemers met één klik en zonder de cursus-stap te verlaten de uitleg van termen in een klein venster in de tekst te zien.

Zonder de cursus-stap te verlaten: rechtstreeks de verklaring van een term laten weergeven.

 

Tip: Met woordenlijst kun je tegemoet komen aan verschillende kennisniveaus voorafgaand aan een cursus. Iemand die nog niet precies weet wat een term betekent, kan erop klikken en meer te weten komen. Wie de term al kent zal er waarschijnlijk niet op klikken.