Nieuwe functies en belangrijke verbeteringen

1. Editor en ontwerpverbeteringen

Het eerste wat je zal opvallen is het nieuwe ontwerp. De cursus- en portaalnavigatiebalk krijgen dynamisch een kleur die past bij de banner. Ook kan de banner een cursus- of portaalicoon bevatten met de optie om de achtergrondkleur te veranderen. Open daarvoor het tabblad "Weergave" in de cursusinstellingen en selecteer een bannerachtergrond of je icoon. Je kunt je eigen pictogram uploaden of kiezen uit onze nieuwe ingebouwde galerij met pictogrammen.

Kleur van de banner past zich automatisch aan de achtergrond aan

-
 

Selecteer de achtergrondkleur van het pictogram

-
 

We hebben de pagina- en portaaleditor aangepast aan het gebruiksgemak van de inhoudseditor. Nu vind je de navigatie-opties altijd in een balk boven hetgeen je wilt bewerken. Daarnaast is er een nieuwe functie "Tekstblok" en een nieuwe stijl genaamd "Lijst" om widgets weer te geven.

Portaal editor met nieuwe "Tekstblok" functie

-
 

De "Lijst"-stijl maakt een compactere presentatie van de widgetinhoud mogelijk. Om deze te selecteren, ga naar de instellingen van je widget, selecteer "Weergave" > weergave-stijl "Lijst".

-

We hebben we voor de cursus- en programma-instellingen alle opties gecombineerd op één pagina, waar je met tabbladen doorheen kunt navigeren.

Tabblad Cursusinstellingen

 

2. Navigeren door een cursus

We hebben de stappennavigatie gestroomlijnd. Als er op een pagina geen interactieve vragen zijn, tonen we niet langer de grote blauwe "OK"-knop. In plaats daarvan kan de deelnemer gewoon op "Volgende" klikken om verder te gaan.

Visualisatie van de eerste stap met OK-knop, en de nieuwe met de ‘volgende’ knop.

 

3. Browser pushnotificaties
 

Sinds deze update kunnen alle academiegebruikers niet alleen selecteren waarover zij willen worden geïnformeerd en hoe vaak, maar ook op welke manier. In de notificatie-instellingen kunnen zij kiezen tussen e-mailnotificaties en/of push-notificaties in een geselecteerde browser.

Instelling voor pushnotificaties