Rol van auditor

De rol van auditor is een uitbreiding van de gewone gebruikersrollen en maakt een eenvoudige integratie van kwaliteitsbeheer in het learning management mogelijk. De rol van auditor is bedoeld om content en resultaten te kunnen bekijken, zonder dat de auditor wijzigingen in de inhoud van de cursus kan doorvoeren. Auditors kunnen via reacties/discussies ook geen contact opnemen met deelnemers.

Dit is een gemakkelijke manier voor interne of externe kwaliteitsmanagers om de cursussen in de online academie in te zien en te beoordelen. Externe kwaliteitsmanagers zijn vaak speciaal opgeleide auditors, bijvoorbeeld van een keuringsinstituut, terwijl interne kwaliteitsmanagers meestal managers of medewerkers van de afdeling kwaliteitsbeheer zijn. Als deze personen alleen maar de rol van auditor toegekend krijgen, is er geen risico dat bij het bekijken van de cursus per ongeluk de inhoud wordt veranderd.

Het toewijzen van deze rol is ook handig wanneer een leidinggevende uit het bedrijf even de inhoud en de deelnemers van een cursus wil bekijken, zonder verder deel te nemen aan het leerproces. Zo staat niets inspecties, audits en certificeringen in de weg. Zodra de audit is voltooid, kunnen de auditors snel en gemakkelijk worden gedeactiveerd. Bij periodieke audits kun je gebruikers in een handomdraai opnieuw uitnodigen.

Toewijzen van rollen in individuele cursussen

Een rol als bijvoorbeeld auditor kan per individuele cursus toegewezen worden. Voeg het desbetreffende lid aan de cursus toe die geaudit moet worden. Klik nu in het ledenoverzicht van de cursus op “...” > “Lid bewerken”. Kies op de volgende pagina bij “Rol in deze cursus” “Auditor” en klik op “Opslaan”.

Toewijzen van een rol aan deelnemers en instellen van de zichtbaarheid van het profiel

 

 De gebruiker heeft nu binnen de cursus leesrechten, maar kan de inhoud en instellingen van de cursus niet wijzigen en geen reacties schrijven. Als je de zichtbaarheid van het profiel onder “Lid bewerken” beperkt tot “Geselecteerde medewerkers”, blijft de gebruiker voor de cursisten “onzichtbaar”.