Widgets in Coursepath – praktische voorbeelden

1. Eigen cursussen of “Mijn cursussen”

Deze widget maakt dat leden van de academy alleen de cursussen te zien krijgen waarvoor ze zijn ingeschreven of die ze volgen. Als academy manager kun je zo'n widget aanmaken. Het werkt als volgt:

Wanneer je een nieuwe widget maakt selecteer je in het tabblad “Inhoud” eerst Cursussen. Laat de “Doelgroep” buiten beschouwing en selecteer in het tabblad “Rol” de benodigde rollen.

Als je hier “Deelnemers” aanvinkt, krijgen de leden van de academy in deze widget alleen de cursussen te zien waarvoor ze zijn ingeschreven. Als je daarnaast in het tabblad “Inhoud” in het drop-down menu “Sorteren op:” kiest voor “Laatste activiteit (aflopend)”, krijgen de cursisten bovenaan de cursussen te zien waar ze het laatst aan hebben gewerkt. Ze kunnen dan makkelijk weer daar beginnen waar ze eerder gebleven waren. Bovendien kan zo meteen de stand van zaken in de verschillende cursussen worden vastgesteld.

Zet een widget op voor “Eigen cursussen” van de deelnemers.

 

Overzicht voor auteurs en trainers

Geef auteurs of trainers een overzicht van de cursussen die ze gemaakt hebben of beheren, door een geschikte widget voor hen te maken. Selecteer hiervoor in het tabblad “Rol” de opties “Trainer” en “Auteur”.

 

2. Aanbevolen cursussen

Beveel cursussen aan jouw deelnemers aan door een nieuwe widget te maken. Wanneer je een nieuwe widget maakt selecteer je in het tabblad “Inhoud” eerst Cursussen. Om alleen cursussen weer te geven waarvoor de academy-leden nog niet zijn ingeschreven, vink je in het tabblad “Rol” de optie “Niet ingeschreven” aan. Let op: er worden alleen cursussen getoond die beschikbaar zijn voor zelfinschrijving door leden van de academy of voor registratie, of die algemeen toegankelijk zijn. Cursussen die alleen op uitnodiging toegankelijk zijn, worden hier zoals gebruikelijk niet getoond.

Cursusopties voor inschrijving – let op: cursussen waaraan alleen op uitnodiging kan worden deelgenomen, worden niet aan alle leden van de academy getoond.

 

Met zo'n widget kun je interessante en nuttige cursussen aanbieden aan de leden van de academy. Hier kun je heel nauwkeurig filteren en bijvoorbeeld per afdeling onderscheid maken.
Gebruik hiervoor bijvoorbeeld groepen en maak per afdeling een eigen groep aan. Op deze manier kun je vervolgens, wanneer je de widget maakt, in het tabblad “Doelgroep” b.v. speciaal de groep Verkoop selecteren. De widget die op deze manier gefilterd is, wordt dan alleen getoond aan leden die in de groep Verkoop zitten.

Selecteer de doelgroep en beveel geschikte cursussen voor de verkoopafdeling aan.

 

3. Filteren op taal

In plaats van dezelfde cursussen aan alle werknemers te tonen, kun je widgets maken per taal. Franstalige werknemers krijgen bijvoorbeeld alleen cursussen in het Frans te zien, maar geen cursussen in het Duits of Nederlands.

Om dit te doen, selecteer je bij het maken van de widget in het tabblad “Inhoud” de gewenste taal. Je kunt een of meer talen selecteren. In de aangemaakte rubriek worden dan op de startpagina alleen cursussen getoond, waarbij in de instellingen deze geselecteerde taal (of talen) ingesteld is. Welke taal voor de academy ingesteld is of welke academy-taal van de leden is gekozen, speelt daarbij geen rol.

Taalinstellingen in de cursus

 

4. Filteren op land

Gelden er in Engeland andere veiligheidsvoorschriften dan in Nederland? Is in Frankrijk een nieuwe brandbeveiligingsverordening in werking getreden die niet relevant is voor de andere vestigingen? Je kunt in de widgets op land filteren en de cursussen alleen aan leden van de academy tonen die in het desbetreffende land werken.

Zet hiervoor bij het maken van de landenwidget in het tabblad “Doelgroep” een vinkje bij het juiste land. Ook hier kun je één of meer landen selecteren. Let op: in de selectie verschijnen alleen de landen die in de profielen van de leden van de academy zijn opgeslagen.

5. Meerdere startpagina's

Is één startpagina niet genoeg? Geen probleem, je kunt meerdere startpagina's  maken voor verschillende doelen of doelgroepen.

Alle startpagina's kunnen aan jouw behoeften worden aangepast en je kunt zoveel widgets toevoegen als je nodig hebt.