Gedecentraliseerd groeps- en ledenbeheer

Coursepath introduceert een nieuwe functie "geavanceerd groepsbeheer", waarmee organisaties het gebruikersbeheer kunnen decentraliseren naar specifieke groepsbeheerders. Deze functie is vooral handig voor organisaties met meerdere bedrijven of multinationals met afdelingen in meerdere landen.

Houd er rekening mee dat deze functie moet worden ingeschakeld op je academy. Neem hiervoor contact op met uw accountmanager of support.

 

Gedecentraliseerd gebruikersbeheer

Met deze functie "geavanceerd groepsbeheer" kunnen academy managers het beheer van deelnmers van specifieke groepen delegeren. Academy managers kunnen specifieke rollen instellen voor deelnemers in een groep om dit te bereiken. Ze kunnen bepaalde gebruikers aanwijzen om groepsmanager of groepsassistent te worden.

 

 

Groepsmanager

Groepsmanagers hebben de mogelijkheid om gebruikers te beheren binnen hun groep. Ze hebben geen toegang tot deelnemers buiten hun groep.

  • Groepsmanagers kunnen nieuwe deelnemers toevoegen en wijzigen binnen hun eigen groep(en).
  • Groepsmanagers kunnen de leerresultaten van de deelnemers binnen hun groep(en) bekijken.
  • Bij het instellen van de rechten van een cursus kan een groepsbeheerder alleen (leden van) zijn eigen groepen selecteren. Hij kan bijvoorbeeld geen andere groepen/deelnemers aan de cursus toewijzen.

 

Groepsuitnodigingen en limieten

Groepsmanagers hebben de mogelijkheid om gebruikers te beheren binnen hun groep. Ze hebben geen toegang tot leden buiten hun groep. Wel kunnen ze nieuwe gebruiker suitnodigen lid te worden.

Academymanagers kunnen een limiet instellen voor het aantal leden dat een groep mag hebben. Deze optie geeft de academy manager controle over het aantal leden op het platform en daarmee onder meer de kosten.